Informácie o serveri

Pripojiť sa na server

Čítať tému

Logická olympiáda
ViktoreK
Pro administrátory: Pokud je tento příspěvek v rozporu s pravidly, kontaktujte mě a já ho neprodleně smažu.

Milí hráči!
Těm z vás, jimž ještě nebylo 21 let, pochází z ČR a studují školu základní nebo střední (nebo gymnázium, lyceum, učiliště...), bych chtěl představit soutěž pořádanou Mensou ČR* - 6. ročník Logické Olympiády. Tato soutěž je zaměřena na řešení logických úloh, není tedy možné zde uplatnit žádné nabyté znalosti, jde o to co nejracionálněji použít svůj mozek a logické uvažování.

Soutěž je rozdělena do tří kategorií podle věku, resp. toho, co studujete:
Kategorie A:
První stupeň základní školy (1., 2., 3., 4. a 5. třída ZŠ)
Kategorie B:
Druhý stupeň základní školy (6., 7., 8. a 9. třída ZŠ)
Nižší osmileté gymnázium (prima, sekunda, tercie a kvarta)
První dva ročníky šestiletého gymnázia
Kategorie C:
Vyšší osmileté gymnázium (kvinta, sexta, septima, oktáva)
Poslední čtyři ročníky šestiletého gymnázia
Všechny ostatní druhy středních škol

Soutěž probíhá následovně:
V daném termínu se vyplní kvalifikační kolo, které probíhá na internetu - otázky jsou postaveny tak, aby na všechny v daném časovém limitu (cca 30 minut) nikdo nedokázal odpovědět. Z kvalifikačního kola poté postoupí určitý počet nejlepších řešitelů do kola krajského, které se uskuteční ve vašem krajském městě. Zde dostanete za úkol vyřešit dvě sady logických úloh a problémů, mezi nimiž je krátká přestávka na svačinu. Opět, z tohoto kola postoupí určitý počet nejlepších řešitelů, který je daný účastí v krajském kole, respektive v kole kvalifikačním. (Příklad z minulého roku: Z MS kraje, kde byla nejvyšší účast, postoupilo v každé kategorii asi 13 zástupců, kdežto v kraji PL, kde byla účast naopak nejnižší, postoupili z každé kategorie soutěžící dva.) Následuje kolo finálové - celostátní, které se uskuteční 25. listopadu v Míčovně Pražského Hradu. Zde bude po mnohých různorodých sériích trvajících dohromady řádově kolem 3-4 hodin, následovat vyhlášení, kde budou představeni sponzoři a organizátoři soutěže, včetně předsedy Mensy ČR, Tomáše Blumensteina. Poté bude vyhlášeno a oceněno 10 nejlepších řešitelů. Soutěžící na prvním místě v každé z kategorií zároveň obdrží notebook jako hlavní cenu.
Každý účastník krajského kola získá diplom + nějaké časopisy a letáky, případně propagandy (samozřejmě sovětské a nacistické).
Každý účastník kola celostátního obdrží diplom s vlastním jménem, opět letáčky a komunistické propagandy, vlastní kartičku, poukaz na testování IQ Mensou ČR zdarma a oběd.

Neváhejte a zaregistrujte se nyní na logickaolympiada.cz, registrace je možná do konce září 2013. Zde najdete podobnější informace včetně harmonogramu. Zároveň se zde můžete zúčastnit korespondenční soutěže.

Nepodceňuj své schopnosti a ukaž, co v tobě je! Možná bude vítězem až doteď nic netušící student, kterým budeš třeba ty.

Například já jsem se vloni dostal až do celostátního kola, kde jsem skončil desátý, a taktéž jsem se o soutěži dozvěděl až ke konci registrační doby.

*Mensa je nekomerční, nezávislé, apolitické sdružení nadprůměrně inteligentních lidí, kteří se pravidelně scházejí za účelem pobavit se, zahrát si deskové hry, ale hlavně také pomáhat k rozvoji inteligence jak dospělých, tak hlavně dětí.

Tento text byl napsán na mobilu ve dvě hodiny ráno. Prosím, omluvte veškeré pravopisné a gramatické chyby.
Upravil ViktoreK dňa 05.09.2013 21:41
Prejdite na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
7 Hlasov
18%
Skyrace
9 Hlasov
23%
Deathmatche
3 Hlasov