Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

[Help]Elektrotechnika
Yamborghini
Citace
Eddo napsal:

Citace
CzSK napsal:

Na rovinu.
Elektrotechnika Ti bude v životě na dvě věci jestli máš obor IT. Na googlu určitě najdeš nějaký finty jak tohle vypočítat, to se ještě dá.
Ale vy vyšších ročnících si hodíš límec. Až na vysvědčení budeš mít 4, budeš králem třídy.

Já som z toho bol tiež **** a mal som 3-jku. Ale máš pravdu, vo vyšších ročníkoch to bude záhul. Presne ako ti píše Franta, tak to máš počítať. Smile

Koukám, že s tímhle předmětem má problém dost lidí. :D

V prváku jsem prošel se čtyřkou, teď Elektrotechniku nahradila Elektronika, což je vlastně úplně stejná kravina, jen má být o něco těžší. Abych řekl pravdu, vůbec to nepobírám... :D
Sh1TeRkO
Hej, elektronika je dosť ťažká + záleží čo za učitelku chytíš. :D
dpq7WImm8w
Já sem v druhém ročníku střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické a to co tady popisuješ jsme ještě ani nebrali :D Máte trochu prapodivný osnovy.. :D každopádně mi spíš řekni co přesně nechápeš Smile
dpq7WImm8w
Vážně super :D :D :D
Bratek
Nejlepší je, že my to máme dát do vzorečků a z těch zjednodušovat, jenže nám ta kráva žádné vzorečky neřekla.

Když jí řeknu, že jsem tam v pátek nebyl, když ty vzorce prý diktovala, tak mi řekne, ať si je od někoho opíšu a všichni říkají, že nic nemají ...
Bratek
Citace
Franta95 napsal:

Citace
Bratek napsal:

Ještě by mi Franta mohl říct jak na to přišel :D To potřebuji vědět :D

já jsem to odvodil z toho tvýho rozepsanýho příkladu + jsem si našel vzorce... sériově - v řadě za sebou R = R1 + R2 + R3..., dále paraelně - pod sebou 1/R = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3... a když tam je obojí, tak je tam ještě vzorec Rg = R1xR2/R1+R2

takže ti detailně popíšu ten příklad:
začneš od 1 atd... vidíš, že R1,R2,R3 jsou pod sebou, takže použiješ vzorec pro paraelní seřazení, dále je za tím R4 a když máš ty 3 sečtený, tak to ber jako jeden, takže sečteš to (1/R1+1/R2+1/R3)+R4. Pak si všimneš, že R5 a R6 je za sebou, takže je jednoduše sečteš, ale je to další větev, takže to musíš nějak dát dohromady a na to je ten poslední vzorec a tam za R1 dosadíš to co vyšlo celkem na prvním řádku a za R2 dosadíš to co vyšlo na tom druhém. A nakonec tam zbyl ten poslední R7, ale to je zase další větev, takže ted za R1 dosadíš to co ti vyšlo dole(výsledek z toho vzorce pro 1 a druhý řádek) a za R2 jenom to R7(kdyby tam byl další, tak to zase sečteš podle těch prvních 2 vzorců)

doufám, že si to aspon trochu pochopil a hlavně doufám, že to říkám správně :D

Jojo, pochopil jsem to. Díky ti, ještě, mohl by jsi mi poslat buď stránku, kde jsou ty vzorce a nebo přímo ty vzorce ? :D
Franta95
Promiň, že to sem dávám až dneska, ale už jsem do toho topicu nekoukal, takže jsem si toho nevšiml :D
vzorce, jsou to ty dole s podnadpisem "Paralelní spojení odporů"...a ten na sériové spojení jsem nenašel, ale to jsem si 100% jistý, že to je R = R1+R2+R3+R4....
Bratek
Nevadí Franto, spolužák (trošku více se učící) mi ty vzorečky poslal přes FB a dnes v hodině jsme to pochopil! *JSEM VÁTĚZ JOO*

Děkuji všem za pomoc!
Franta95
no vidíš :D a to si tady plašil, nic se nejí tak horký jak se uvaří ;)
JustPlay
Takže sem si dal tu práci ti sepsat vysvětlení jak to funguje.
Není to vůbec nic těžkého, takže doufám že to už pochopíš, ale kdyby ne, můžeš mi napsat na email o radu : petr.kotaska@email.cz

Snaha byla Smile Obrázek přikládám.
Sh1TeRkO
Má permanent, ale tak snaha sa cení.
JustPlay
Tak co se dá dělat. Možná to najde někdo komu to bude k užitku Smile
dpq7WImm8w
Uživatel permabanovaný
Zamykám.
Přejít na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race