Informace o serveru
Číst diskuzi
Pátrání po bugu s $ [hledá se problém]
|
|
Bony |
Přidané 16.02.2015 19:38
|
![]() ![]() Příspěvků: 1596
Založený: 26.10.13
|
Zdravím. Na SP se objebvil takový menší problém s odměnami. Jistě ho znáte, když jedete convoy a vám to dá 15k a kamarádovy 30k a máte stejný násobek i plat. Vše splňujete, ale nevíte proč. Proto žádám lidi, jelikož tento problém není jen na mém účtě, ale může to být na spousta dalších. Není známo, jestli to je BUG účtu nebo chyba serveru, jelikož každý to má jinak a příčina je zatím neznámá. Tento bug se u mě vyskytuje v jobech příklad: Zdravotník, Dozorce to jsou zatím 2 joby u kterých to mám tedy jsem zjistil, že ho mám. Jak zjistit, jestli tento BUG máte ? Jednoduše. Poproste někoho s právy na plat ať vám dá na 1 misi 50% plat a hned to zjistíte po splnění úkolu. Pokud vám to dá VÁM i FIRMĚ stejné $ příklad: 1000 odměna, 100 firmě, tak ANO máte tento BUG také. Jak to vypadá správně ? Zase si nechte nastavit 50% a pokud to dá příklad: 1000 odměna a 500 firmě, tak můžete být rádi tento bug nemáte. Kde se tento bug vyskytuje ? To zatím nevím. Tento bug se už snažím zjistit 2. týdnem, kdy jsem na tuto chybu poprvé narazil. Někdo to má v zaměstnání X a jiný zase v Y a další v Z. Tato chyba se vám dá hned po vstoupení do zaměstnání/firmy. Co vlastně tato chyba dělá ? Tato chyba vám dává méně peněz než ostatním. Násobí se to úplně špatně než by se to mělo násobit, takže máte o X% menší odměny. Zde vám dávám pár screenu odemě jako příklad a pár screenu od kamaráda, který to má vše správně jak to má být. Jak je psáno výše zde vám ukáži chybu při 50% platu, kdy to dá mě i firmě stejný počet $ ![]() Jak by to mělo vypadat správně ? Tady je správný příklad platu s 50% kde není BUG: ![]() Zde je chyba při 100% platu. A 2. screen je kamaráda, který má plat 75% a já 100%. Můj: ![]() Kamarád: ![]() Ano kdo si to pořádně prohlédnu on při platu 75% má vyšší odměnu jako já při 100% platu. POZOR! On má násobek 90% a já 60%, takže ve výsledku máme stejný peníze, pokud si odmyslíme jeho 30% TJ zhruba 8-9k = 32k jako mám já. Takže zde je vše doufám vysvětleno a teď bych vás chtěl poprosit o každou inormaci, kterou víte o tomto bugu, aby se mohl opravit. Nezapomeňte neděláte to pro mě, ale i pro sebe, jelikož tento BUG můžete mít i vy ani o tom nevíte! Děkuji za každou radu a informaci k opravě tohohle bugu. Upravil/a Bony dne 16.02.2015 19:52 |
|
|
Battery |
Přidané 16.02.2015 20:07
|
![]() ![]() Příspěvků: 619
Založený: 02.10.13
|
Já tento "bug" mám také. Jsem zaměstnání terorista a při atentátu(bomba ve vozidle) dostávám při bonusu 80 + RP maximálně 65k zato kolega s firmy co má stejné podmínky (80 bonus + RP) dostává i 140k a to jezdíme stejnou trasu a stejným autem.. A takhle dostáváme odměny oba už něco přes 3 týdny. |
|
|
Bony |
Přidané 16.02.2015 21:04
|
|
Citace Battery napsal: Zkus to s platem 50%. Pokud máš stejné odměny Vítej v klubu. Teď pátrám kde to všude mám a vidím problém. Byl jsem v 10. jobech a 10x BUG takto vydím, že to bude i v dalších 11-ti. Zde asi pomůže MAX tak domluva s HL. + ATomasem, aby se popř. vyresetovali účty. Nevidím jinou šanci, jelikož to má opravdu asi pár lidí. Pokud reset účtu nepomůže, ta hold budem muset hledat dál |
|
|
Nosferatu |
Přidané 16.02.2015 22:41
|
![]() ![]() Příspěvků: 3695
Založený: 08.02.14
|
Mám ten bug také a další členové mé firmy , snažili jsme se to nějak řešit kickama a znovu přijetím změnou platu ale nic nepomohlo. A není to bug učtu protože když se na server přidali RP body a ty to změny ohledně odměn tak som při 10% bonuse a s RP body za sebe dostával 110 - 130k ( podle Koeficientu ) a za ostatní v konvoji 35 - 45k ... po nějaké době a když mi jeden nejmenovaný hráč vykickoval firmu jsme nabrali hráče do firmy zpět a mě se plat změnil najednou jsem dostával při 10% bonusu a s RP body pouhých 60 - 90k a za ostatní v konvoji 15 - 30k. I kill people and I like it |
|
|
eGhE |
Přidané 16.02.2015 22:45
|
![]() ![]() Příspěvků: 373
Založený: 23.09.12
|
Bežne sa to stáva aj pri Vojakovi , obaja majú RP body , rovnaký bonus napr. 1hod , teda + 10% , a odmenu dá jednému aj o 30k viac a druhému samozrejme menej a pod.. |
|
|
Bony |
Přidané 16.02.2015 23:06
|
|
No možná by bylo ideální ATomasovy propůjčit účet klidně můj ať si to sám odskouší a ať se na to sám koukne kde co všude je a kde je problém, jelikož jeho účet tu chybu nemá jak psal v mém minulém topiku. Projel jsem celkem 15 zaměstnání a ve všech mám stejnou chybu, takže těch 6 ani zkoušet už nemusím. Dále pokud vlezu do jakékoliv firmy, tak už to mám a to že to 50% lidí má v chybě a 50% ne mi příjde nelogické, jinak by to měli všeci nebo nikdo. |
|
|
bauch808 |
Přidané 16.02.2015 23:16
|
![]() ![]() Příspěvků: 43
Založený: 06.09.14
|
Musím souhlasit s Battery. Už jsme si toho ve firmě taky všimli, každý den tomu druhému jen tiše závidíme co bere přes 150 k a ma jen 50% bonus s full bodama, já mam bonus 100% plus narvaný rp body a mám sotva 90 k . Říkáme si jak je to možné.... Teď vidím tento příspěvek a je mi to jasný... Snad se to nějak vyřeší. |
|
|
Morrison321 |
Přidané 17.02.2015 02:02
|
![]() ![]() Příspěvků: 477
Založený: 06.04.12
|
Tak to je divné, ja robím dealera a tam to funguje úplne správne. Vždy po convoyi hráči vypisujú že oni majú za 500g len treba 2 mega a ja mám vždy minimálne 8, ale je to ich nevedomosť. Pretože ak ide človek bez RP a bonusu convoy s 500g tak mu to tých 2 mega dá ( samozrejme že záleží aj od poťtu účastníkov) keď už má RP body, tak má už tých 4 mega istých a keď má ešte bonus 10h, tak má 8 mega istých a toto si bohužial hráči nevedia uvedomiť. ďalšia vec v čom hráči robia chybu je že majú treba 40 RP a myslia si že to stačí, ja chodím pravidelne convoye a minimálne tých 90-100 RP mi to strhne, ak by som mal teda len nejakých 50 RP tak už nemám 8 mega, ale nejakých 6. Neviem teda kde je problém, hráčov jak vy denne stretávam po convoyi a vyplakávajú v chate a nechápu jak môžu mať tak nízke odmeny, pričom ich kamoš má 2x viac. Keď im píšem že RP a hodinový bonus je dôležitejší ako počet účastníkov tak ma ignorujú a ďalší convoy vyplakávajú zas. Ale vy ste dlhodobý hráči, tak vám by som to aj veril že tam nejakú chybu máte. Jak píšem u dealera si kludne možem vypočítať minimálnu odmenu za pohnojenie, minimálnu odmenu za convoy, minimálnu odmenu za kamoša v convoyi a všetko matematicky sedí. Ešte som skúšal Pizzara a tam to tiež funguje správne. Tak neviem teda v čom je problém. Ešte problém može byť v koeficiente, tvoji kamoši nalezú do CP, zhodia koef a ty potom dostaneš menej. U dealera je skoro stále 2 takže tam je to lahké, ale fakt koef je velmi pohyblivá vec a treba to sledovať. Aj u dealera kedysi keď nebol koef na minime ludia rýchlo naliezli do 1. CP tým koef zhodili na minimum a tí ďalší už mali o niečo menšie odmeny. // Ok znova a lepšie som sa pozrel na tie screeny: 1. Screen je úplne v poriadku to je logické, že tak rozdelilo odmenu pri plate 50%, to by spravilo každému, ale skúsim to odtestovať 2. Screen tam fakt neverím že má 50% 3. Screen a 4. screen absolútne v poriadku, ono plat nie je všetko, možeš mať väčší plat ale ak on má bonus 8h a ty 3h tak či tak dostane viac, alebo sa tiež mohlo stať, že on behol skorej do CP ako ty a zhodil ti trošku koeficient. Inak mám nápad, možme to skúsiť u dealera, nájdi si firmu a ja ti napíšem trik, aby si vyťažil maximálnu odmenu za pohnojenie to je bez hodinového bonusu 52k, ak dostaneš 52k tak tam žiadna chyba nebude a ja som si istý že tých 50k dostaneš ![]() Hráči mi stále píšu že je to nemožné, že oni majú 15k niečo podobné jak sa rieši tu, lenže ono to je aj o tom poznať to zamestnanie a u delera je pár trikov. Fakt nájdi si dealer firmu a kontaktuj ma na serveri som tam skoro stále a potom mi napíš aký máš hodinový bonus ja ti podla toho vyrátam kolko by si mal za tú misiu dostať. [img]http://snag.gy/ZEqww.jpg[/img] Toto moja misia, obyčajné pohnojenie ktoré trvá 2 min. a ja mám za to cez 100k, plat mám 91% a 10h bonus, takže to vyrátalo absolútne v poriadku. Keby napíšem do team chatu že mám 110k za pohnojenie, myslíš že by mi niekto uveril ? ![]() Upravil/a Morrison321 dne 17.02.2015 03:21 |
|
|
Baseball |
Přidané 17.02.2015 06:50
|
![]() ![]() ![]() Příspěvků: 7412
Založený: 28.01.14
|
Předtím se mi to stalo když: Zmenis povolanin a firmu, da ti to ID člena ve firmě který tam byl před tebou ( jako když firmu koupis ). Dává to takto odměnu, ale po relogu už to jde.. Tato chyba se mi ještě nestala. |
|
|
eGhE |
Přidané 17.02.2015 08:20
|
![]() ![]() Příspěvků: 373
Založený: 23.09.12
|
V ucte problem nebude urcite , nema byt preco a este k tomu aby to ovplivnilo odmenu za misiu , skor by som povedal ze v tej chvilke je nejako zblbnute nasobenie koef.a bonusu... |
|
|
Bony |
Přidané 17.02.2015 15:03
|
|
Citace Morrison321 napsal: Udělám ti menší výtažek. 1. začneme u RP. U tebe se RP násobí jednoduše. DEF odměna x RP + koef x hodinový bonus Zato u mě DEF odměna + koef x hodinový x RP. Takže proto já mám u 50% bonus stejné odměny, jelikož RP mi násobí vše a nic a u něj s 50% bonusem násobí RP jen základní odměnu. Takže správně to má být takto. Pokud ostanu odměnu 750 firma musí dostat 500$. Jak to ? Jelikož dostaneš hodnotu X x RP, ale RP ti nenásobí firemní odměnu zato mě ano, proto to mám stejné. I když z hlediska podle mé teorije jak se to počítá vypdá, že mám dostat stejně, tak nemám, takže já svojí teorijí výpočtu odměny bohužel neznám zato tvojí ano. OK já tedy zajdu kvám a hodíme si pěkně 50% bonus s pár G a uvidíš. Citace 2. Screen tam fakt neverím že má 50% Ano on ji opravdu má, jelikož jsem byl u toho, jak nám to majitel nastavoval, takže mu to násobí nějak takto 20k firmě + jemu, ale POZOR jeho 20k ještě násobí RP, takže má 30k a firmě jde stále 20k - Rozdíl tam musí být! Citace
Odvrátím ti teorii. Včera jsem prošel 15 jobů 15 firem a ve všech mi to dalo při platu hodnotu stejnou, takže odměna moje = odměně i pro firmu. Tech 6 jobů asi nemá smysl pokud mám 15 chyb budu mít i tech 6 ostatních. A navíc tuto chybu už mám asi 2. týden, takže kdyby stačil relog už ji dávno nemám. Citace
Ano přesně zde v násobení je chyba, jenže problém je tu jediný. Proč já to mám a ty ne ? Pokud by to byl BUG serveru, tak buď bychom to měli všeci nebo nikdo. Dám ti příklad kde je bug: Dám příklad úplnou blbost Zadám příkaz /info a zobrazí se mi dialog tuningu. Tohle by měli všeci lidi na SP, dokud by v tom ATomas nenašel chybu. Jenže tuto chybu má možná tak 25-50% lidí. |
|
|
Morrison321 |
Přidané 17.02.2015 16:50
|
![]() ![]() Příspěvků: 477
Založený: 06.04.12
|
Ok takže sme skúsili toho dealera a zistili sme, že máš pravdu. Tebe dá pri plate 50% odmenu takto: ![]() A mne to dá odmenu presne jak tvojmu kamošovi, takto: [img]http://snag.gy/sErPT.jpg[/img] (to je 37k ![]() Stále mi to nejde do hlavy, keď zadáš vzorec, tak musí fungovať pre každého, ale v tvojom prípade jednoducho nefunguje |
|
|
Bony |
Přidané 17.02.2015 17:58
|
|
Pokoušíme se s morrisonem přijít na tuto chybu, ale zatím máme strašně málo informací. Zatím jsme zjistili, že pokud si založíme nový acc, tak už jsme měli tu chybu, takže už jsme možná na něco narazili, že už od založení acc to má chybu platu, ale aby se to dalo potvrdit musí to udělat více lidí, jelikož u 2 je to málo důkazů. Tímpádem, jelikož jestli je to teoreticky od založení acc, tak mi začíná vrtat hlavou proč to mají i dlouhodobější hráči. Aby se mohlo hledat dále, tak bych potřeboval i potvrzení od dalších hráčů se screenem na novým acc, že to dělá i od založení acc dalším lidem. (Nezapomeňte RP body a na firmu + 50% plat a screen UPL na IMG a postnout ho sem s odměnou pokud možno bez chatu "2x F7" ![]() A poprosil bych i o nicky aby se potom mohli smazat, aby nebylo založeno 300acc a zbytečně zatěžovali server (Ideální nick Váš HL acc + dodatek za něj _TEST jak máme my viz Morrison321_TEST nebo Bony_TEST u vás by bylo XXX_TEST "místo XXX váš nick" ![]() EDITT///// No už jsem dokonce přišel jak se tato odměna násobí. No řeknu akorát, že s toho vzniknul BUG GULÁŠ. Docela mě překvapuje jak se to celé násobí a dělí zároveň: Pojedu to přesně tak jak jsem to zjišťoval: TAXA 1000 Koef 2,099 RP body (Job zdravotník - léčení) Tady je odměna: ![]() Tak jdeme počítat: 1000 (taxa) x koef 2,099 = 2099 Tato suma se však nenásobí RP ale krátí RP Takže 2099 : 50 = 1049,5 pawno však to zaokrouhluje, takže 1050 Takže se se screenem shodujeme. Dalěí EPICKÁ věc je ta, že odměna pro firmu neexistuje. Co to melu když tam je ? Ano je tam, ale je to chybějící část vaší odměny a né firmy. ??? Dáme příklad, že za misi máte 10 000 a plat 90%, tak výjde, že jde 9k vám a 1 k firmě. Při platu 50% výjde výsledek 5k pro mě a 5k pro firmu, takže už se shodujem i s úvodním příspěvkem. Takže to co nám vycháí jsou pěkné bludy a oto nás to šidí, jelikož jestli máte odměnu 100k s platem 90% tak musíme nejprve odměnu :2 tj : RP 50% a výjde vám 50k to jde ještě 5k firmě. a zbytková odměna pro vás je tedy 45k. A správně ? 100k x 50% = RP = 150k - 15k za 10% odměna firmě a 135k zvbyde vám. Rozdíl že ? Dáme si příklad na zlatých 10:90% Odměna při 10% ![]() Odměna při 90% ![]() Vidíte, že je to úplně to samé akorát opačně. Pro ty méně chápavé Pokud mám tento BUG a budu mít 25k celkem výdělek tak při platu 90% jde 22,5k mě a 2,5k firmě. Pokud tento bug nemám, tak mám násobek RP ne dělenec a vy výsledku to bude 75k pro mě a 7,5k pro firmu Střed jsem dal 50k, aby se to lépe počítalo. Myšleno, 50k def odměna, která není ještě násobena (normální odměna) BUG vám dělí RP Normálně vám to násobí RP to je celá věda a u bugu ještě to jde z vaších $. Příčinu vyvolání bugu jsem zatím bohužel nenašel Upravil/a Bony dne 17.02.2015 21:16 |
|
|
ATomas |
Přidané 19.02.2015 14:38
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příspěvků: 6018
Založený: 19.02.11
|
Citace Jednoduše. Poproste někoho s právy na plat ať vám dá na 1 misi 50% plat a hned to zjistíte po splnění úkolu. Pokud vám to dá VÁM i FIRMĚ stejné $ příklad: 1000 odměna, 1000 firmě, tak ANO máte tento BUG také. Myslim ze by sis mel zopakovat procenta. Pokud mas plat 50% a stejna castka jde firme i tobe potom je vsechno v poradku... Takze se hleda pricina proc pri 50% platu ty castky stejne nejsou. |
|
|
Battery |
Přidané 19.02.2015 14:52
|
![]() ![]() Příspěvků: 619
Založený: 02.10.13
|
Takže pokud to dobře chápu tak v "bugu" jsou ti co dostávají větší odměny ? |
|
|
ATomas |
Přidané 19.02.2015 14:55
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příspěvků: 6018
Založený: 19.02.11
|
Citace Battery napsal: Ano presne tak. Takze az se podari najit kde je chyba, budou si vsichni stezovat ze se odmeny "snizily" |
|
|
Bony |
Přidané 19.02.2015 15:58
|
|
Citace ATomas napsal: Jo logika v tom je, že při platu 50% má být stejná odměna, ale u mě se vždy i při platu 50% byly odměny rozdílné než přibyl zvýšený koef. Potom se mi to najednou sjednotilo. Takže jestli tedy hledáš to proč se odměna zvyšuje, tak začni někde hledat od počátku koefu, jelikož tedy jak říkáš chyba už musela být, než se tedy koef zvýšil na 2 druhy. Dříve mi to počítalo Odměna ta se rozdělila na mě a firrmu dle % a potom se mi moje odměna násobila RP, takže byla vyšší i s platem 50%. Proto při platu 0 a 100 byli i rozdílné odměny a ne stejné jako teď. OK tadymáš jak je to teď u mě: 10000 x 2.099 x 10% násobek = 23 089$. RP se tedy ani nezapočítává do odměny jen se ubírá a tímpádem se mi odměna násobí pouze koefem + taxou + nahráté hodiny AHA tak to sorry RP už nenásobí odměnu 50%, takže už slouží jen aby se mi počítal 2. koef sloupec. Když ono se nic nenapíše, tak člověk je zvyklí na starý systém. OK tedy pohledám chyby u jiných lidí a potom to můžem zjšťovat kde je přesně chyba já je celou dobu hledal u sebe. ONO když se do /novinky napíše kulový, že RP už nenásobí odměnu 50% tak je to těžké, i když jsem si to taky mohl přečíst no v /help ..... . Potom se tedy nemůžem ani domluvit kde je chyba, ale už vím po čem aspoň jít. Upravil/a Bony dne 19.02.2015 16:21 |
|
Přejít na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
9 HlasůSkyrace
9 HlasůDeathmatche
3 HlasůParkoury
4 HlasůAkce smrti
3 HlasůDerby
0 HlasůTuning sraz
3 HlasůMám rád/a všechny druhy akcí