Informácie o serveri

Pripojiť sa na server

Čítať tému

Posilování
BraiziK
Ahoj,

vím že je to tu snad miliónkrát, ale stejně bych chtěl poradit odněkoho kdo má zkušenosti...

Jak ste začínaly s posilováním? Co si nato koupit? Jak poznám kolika kilovou činku potřebuju?

Chci prostě svaly a trochu zlepšit břicho, tak nenašly by se náké rady nebo náké dobré návody a třeba i jídelníčky?

Za každou odpověd moc děkuju!
Ragnar
Čau, hele kolik máš kilo a vejšku? Nejlepší je začít prostě tak s malýma váhama, koukni na nějaký videa provedení cviku atd.. prostě 2 měsíce se seznamit s cvikama a hlavní je strava, prostě jíst každou hodinu, přijímat co nejvíc sacharidů a bílkovin na den, brambory, maso, rejže, těstoviny atd.. a pít vodu po nějakých těch 5 ti měsící cvičení, bys mohl si pořídít i nějaky protein/ gainer, to mi pak můžeš napsat i SZ a doporučím ti jaký..
dpq7WImm8w
Hele pokud s tím chceš začít nemusíš si kupovat vůbec nic, jak psal eggy tak alespoň ty první dva měsíce, po tu dobu jsou ti veškeré doplňky stravy vesměs k ničemu (Případně můžeš během / před a po tréninku brát BCAA). Kolika kilovou činku "potřebuješ" nepoznáš to musíš zkusit. Každopádně, je lepší odcvičit s lehkou vahou pořádně, než to odfláknout s těžkou.
BraiziK
Výšku mám 168cm a váha 51,5. Nevím no pro začátek náké dobré cviky byste něměli já vůbec nevím kde hledat a co je nejúčinější.
Ragnar
První věc, co musíš udělat je začíst jíst, ale začíst jíst jako chlap a ne jak holka, prostě do sebe nandej co nejvíc sacharidů a bílkovin na den a cviky, záleží, co chceš zvětšovat vid.
Jiry
Vy ste moc znalci :D:D Spíš choď do posilky s někým kdo umí cvičit a zná cviky ať se hned celej nezkurvíš, hlavně žer, žer, žer a na břicho teď ser protože 50 kilo je fakt malo, když budeš chtít mám tu ranec treninků a jídelníčku do budoucna kterýma jsem prošel
Upravil Jiry dňa 09.11.2014 21:19
Ruda
Necvič nic kromě Bicepsu, nevyplatí se to.
Jiry
jak říká ruda biceps je základ a sypačky se taky hodí jako ty moje :D:D:D:D

img.tpx.cz/uploads/10808230_884992701513212_1999686715_n.jpg
Ragnar
ten isobeef pěkně pění co :D :D
Jiry
Jo je nejvíc na **** na světě
Ragnar
Chutově hrůza no, ale obsahuje to dobrý hodnoty :D Kup si One stop xtreme, to je topovka.
Jiry
Už mám osvědčenej ten gold standart nahoře co je na tom isobeefu, to by si mohl koupit i braizik, sice je docela drahej,ale učinej, ani nepění a je chutově dobrej. Před zimu dám tak těch 6 kilo na 90kilovku at jsem dobrej a je to :D A jak říkám kdyby někdo chtěl mám tu pecka treninky
wlcacek
s Tvou váhou a výškou toho moc nepoladíš:D proti Tobě jsem nařachanec:D

Ale jak Ti tady radí. začni pořádně krmit BraiziK aby bylo vůbec z čeho stavět:D
Zkus zajít do posilky, tam Ti poradí co a jak máš dělat. Ale bez materiálu nic nepostavíšSmile
Jiry
Poprvé kde s Wlkem souhlasím :D !
Hele takhle to mám tedka já, ale můžeš si to udělat podle sebe, tohle je tak nějak na nabírání, počítej tak 6,5g sacharidů na kilo tvý váhy a tak 2,5g bílkovin na kilo tvojí váhy a přibereš kvalitně, tady je příklad jak to mám já

Jídlo

Ovesná kaše,můžou být vločky – 34g sacharidů 7gbílkovin
3 Cereální kaiser – 50g sacharidů 9bílkovin + Burákové máslo,sýr cottage - 11g sacharidů 21,6g bílkovin
Kuřecí prso vařené (250g) – 72g Bílkovin Oběd + večeře – 144g bílkovin
Rýžé dlouhozrná (200g) – 56g sacharidů
Špagety(200g) – 144g sacharidů 24g bílkovin
Sachardák (160g) - 125g sacharidů 25g bílkovin,protein,gainer..
Druhá večeře tvaroh – odtučněný

Nejlepší je jíst tak po 2 hodinách a cviky se nenaučíš sám to ti říkám předem, musíš si prostě někoho zkušenýho najít kdo ti s tim pomuže
Zacek
Hodně lidí to už psalo, ale měl bys pár kil přibrat aby jsi měl z čeho budovat. (Já osobně vážím 90KG :D ). No můžeš posilovat se svou vahou nebo v posilovně. No popravdě s tvou vahou by jsi moc nic nenaposiloval, tak přibírej a choď do posilky. Ze začátku si dávej malé váhy zkoušej od nejmenší. Ptal ses jak poznáš kolik uzvedneš...To je snadné, ale ze začátku si musíš opravdu dávat malé váhy a potupně zvyšovat. Břicho.. No na břicho máš víc cviků, ale na břicho nemusíš chodit do posilky to snad víš Smile To je tak ode mě vše Smile
DoMiNo
koukej na fredyho, ten tam radi jak jist, jak cvicit co brat atp.. :D
ScOoByk
Opět zopakuji, že 51,5kg je opravdu málo a budeš muset co nejrychleji nabrat tím, že budeš s prominutím žrát jako prase :D . Já sám posiluji už asi 2 roky a vážím něco přes 80kg a nejsem zrovna nejvyšší. Zezačátku bych ti doporučil jestli máš v okolí nějakou slušnější posilovnu, kde jsou stroje, které tě vedou, tak je nejlepší si zajít na stroje a dávat si malé váhy. Ještě takový dotaz...kolik ti je let? Vzhledem k tomu, že pokud by ti bylo míň než 17, tak je blbost, aby si začínal cvičit s činkami, protože když o tom moc nevíš jak to správně provádět, tak je celkem velká pravděpodobnost, že si můžeš zničit páteř ;) Ale to se odvíjí od věku a technice..Takže sem prosím napiš ještě věk a pokud ho nechceš zveřejňovat, tak mi ho napiš do SZ a můžeme se dál pobavit ;).
Ruda
Řeknu ti to asi takhle: Chodil jsem do fitka několikrát, vždycky několik měsíců, ale kromě toho že sem trošku zesilněl mi to k ničemu nebylo. Prostě když nevíš co máš žrát a co sypat tak je to na nic. Já jsem taky dost hubenej(i když poslední dobou se dost nabral) a rovnou ti řeknu že nemá smysl chodit do fitka než se naučíš žrát tak abys z toho přibíral.
Groot
Ako vzpierač :D a kedže to je silový šport :D dám i pár rad zaznelo tu viac veci ktoré sú správne no ešte ti tu dám dalšie :D
->Technika - Cvik bez techniki cvik nie je...
Technika u cviku je základ
->Váha - Váha nie je dôležitá ,ale pod si pekne pomaličky od najmenšej po vyššie
Len hlavne sa nežeň do ničoho len tým kazíš techniku cviku tým pádom si ničíš Svaly, kosti. atp...
->Jedlo - Doporučujem vela mäsa, vajec, atp..
Stravuj sa normálne ako Drevorubač a nie ako nejaká kancelárka skysa :D
->Tréner resp niekto kto sa ktomu rozumie
Bež do nejakého fitka a tam to nájdeš :D
Ragnar
Jiry: 250 g kuřecích prsou není 72 g bílkovin :D 150 g kuřecích prsou váží 21 g bílkovin, ale to jen tak :D

Ruda: znám týpky, co žerou všechno a choděj dřít do posilky a vypadaj jak na lidi co posilujou 5 let, ale to je zase genetika :D

jídlo je prostě 80 % základ, jídlo a technika prostě jedno potřebuje druhý a bacha na to cvičení, já třeba jsem si nahmoždil šlachu na pravym předlokti a vyoutovalo mě to z posilky na měsíc a můžu ted cvicit jen nohy :D Ale prostě REJŽE, REJŽE, REJŽE já mám rejži každej 2. druhej.

A kecy jako, že nejde nabrat neexistují, nebo, že posilovaní zastavuje růst = JEDNA VELKÁ BLBOST, já začal posilovat s váhou 79-80 kg 182 cm a ted mám 188 cm a 92 kg.
Prejdite na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
9 Hlasov
20%
Skyrace
11 Hlasov
24%
Deathmatche
3 Hlasov
7%