Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

Kariérní růst - Firemní platy
Melmen
Zdravím,
mám tu návrh na změnu systému firemních platů. Než přejdu k hlavní změně, tak se Vám trochu pokusím vysvětlit, jak to momentálně na serveru funguje.

Na serveru je několik firem, ve kterých si majitel může nastavit libovolné platy. Ty v dnešní době dosahují výše nad 90% z odměny. Pokud hráč firmu opustí, tak se okamžitě připojí do jiné a opět má hned po připojení plat 90%, aniž by pro to něco musel udělat.

Tím chci tedy říct, že hráči si firem "neváží" a je jim jedno, zda přejdou 10x denně z jedné firmy do druhé, protože nic neztratí. Prostě to ve firmách vypadá jak na letišti (letadlo přiletí, nabere cestující a odletí). A proto zde navrhuji tento návrh kariérního růstu a celkové řešení této situace.

Citace

Udělal by se "systém kariérního růstu" a ten by vypadal následovně. Zrušila by se možnost nastavování platů a všechno by bylo systémově dořešené. Hráč by po připojení do firmy dostal základní plat 60%, a aby dosáhl většího platu, musel by pro to něco udělat.

Kariérní růst: (hodnosti jsou pouze příkladové)
60% Plat - Nováček - Pro získání této hodnosti musí člen vydělat 0$ firmě (při vstupu do firmy)
70% Plat - Začátečník - Pro získání této hodnosti musí člen vydělat 500.000$ firmě
80% Plat - Zkušený člen - Pro získání této hodnosti musí člen vydělat 1.000.000$ firmě
90% Plat - Věrný člen - Pro získání této hodnosti musí člen vydělat 1.500.000$ firmě
90% Plat - Majitel - této hodnosti nemůže dosáhnout žádný člen

To by obsahovalo zrušení možnosti nastavovat každému členovi libovolný plat. Nastavování práv a hodností by zůstalo zachováno.

EDIT: Po projednání s ATomasem by si majitel mohl nastavovat libovolné hodnosti, jak by potřeboval. Takže by to zůstalo tak, jak je to teď. Změnil by se jen plat, jak je rozepsáno výše a ten by byl pevný.

Citace

Jaké by to mělo mít výhody?

- Hráči si začnou firem více vážit a nebudou "cestovat" z firmy do firmy, poněvadž by potom museli znovu začínat na nováčkovi a postupně se vypracovat na vyšší hodnost.
- Všechny firmy budou na stejné úrovní a bude záležet na kvalitě firmy a ne jenom na kvantitě.
- Ve všech firmách bude stejný plat.
- Firmy budou více výdělečné a tím pádem vzroste jejich cena.
Upravil/a Melmen dne 29.05.2016 12:46
Pandy
Celkem dobrý nápad, když se nad tím zamyslím, tak se mi to zdá jako skvělý pro ekonomiku ve firmách. Aspon si hráči nebudou nastavovat platy 0, aby "přinesli" víc firmě a tím se "povědomě" zvedla cena firmy. Jsem pro , více není třeba rozepisovat Správně
ZaboS
Citace
To by obsahovalo zrušení možnosti nastavovat každému členovi libovolný plat

Co když bude ve firmě nějaká soutěž ? Nováček bude mít větší šanci než třeba věrný člen, jelikož nováček bude firmě vynášet o dost více, tudíž by to bylo nefér.
Pandy
Firemní souteže jsou ale navíc , to není dané pevně do firemního systému. Vymyslete jiné souteže, než jen "vydělej tolik do kdy".. Soutežema bych to určitě neargumentovala. Já nevím, když někdo chce firemní souteže, najde si způsob jak to udělat i bez toho ohraného "vydělej...." Ten nápad se mi zdá jako super nápad, jen bych možná upravila ty výdělkdy, protože nevíme jaké budou odměny po "změne ekomoniky" co se chystá ATomas zavést.
Melmen
Citace
werymex napsal:

Firemní souteže jsou ale navíc , to není dané pevně do firemního systému. Vymyslete jiné souteže, než jen "vydělej tolik do kdy".. Soutežema bych to určitě neargumentovala. Já nevím, když někdo chce firemní souteže, najde si způsob jak to udělat i bez toho ohraného "vydělej...." Ten nápad se mi zdá jako super nápad, jen bych možná upravila ty výdělkdy, protože nevíme jaké budou odměny po "změne ekomoniky" co se chystá ATomas zavést.

Výdělky jsem přizpůsoboval aktuální ekonomice. Samozřejmě, že pokud se nějak moc změní výdělky to předělám.

A jak píše werymex, neumíte si udělat jiné soutěže než "vydělej nejvíc a vyhraj".. A jen tak mimochodem, proč neudělat soutěž třeba jen pro právě zmiňované Věrné členy? Ty by si ji zasloužili dle mého názoru mnohem víc, než nováčci, kteří přijdou do firmy jen kvůli soutěži a potom firmu většinou opustí.

A stejně ty soutěže děláte akorát za účelem zisku, protože firmy většinou vydělávají minimum. Teď by začaly něco i vydělávat, tak soutěže "vydělej nejvíc a vyhraj" ani nebudou potřeba. Třeba by bylo dobré vymyslet i jiné soutěže.
Upravil/a Melmen dne 23.05.2016 15:35
Pandy
Citace
Melmen napsal:

A jak píše werymex, neumíte si udělat jiné soutěže než "vydělej nejvíc a vyhraj".. A jen tak mimochodem, proč neudělat soutěž třeba jen pro právě zmiňované Věrné členy? Ty by si ji zasloužili dle mého názoru mnohem víc, než nováčci, kteří přijdou do firmy jen kvůli soutěži a potom firmu většinou opustí.

Přesně tak, novačci lezou do firem, proto, že probíhá soutež, a pak ji opustí a takhle je to pořád dokola. U nás ve firmě máme sotěže jiné a nikdy neví kdy přijde ta soutež takže tím se zabrání příliv "rádoby soutěžících". Určitě bych tento návrh nestavěla do rohu jen kvůli soutěžím.
Jeden z mála návrhů , který se mi tady líbí. Ale vždycky pyskují jen "lenoši". I majitel musí být firmě aktivní, než jen nechávat vydělávat hráče. A "válet si koule" jinde. Můj názor, za který se na mě nezlobte. Ale majitel si má firmy a jejich členů vážit, ne to mít jen jako byznys. Přijdou doby kdy je firma na vrcholu a doby kdy je na dně. A jen opravdový majitel se za firmu postaví za všech okolností. Přece jen je to jen hra Smile
matok007
Ahoj meloune
Vidim ze si dal tu namahu dat tento navrh ale preco to je vec hraca cu chce byt v 1 alebo 2 firme a tym ze bude mavat nizsie odmeny ho ako keby nutis vazit si tu firmu a makat tam ale ked hrac skusa joby a hlada si v ncih kolektiv tak nech si ide aj z den do 100 firiem to je jeho vec (moj nazor).
U mojich zaciatkoch sa stalo ze som ako maly hrac presiel asi 20 firmami dokym som si nenasiel tu spravnu firmu kde som zotrval asi PolRoka a bola to firma co mala Wery Job ma bavil bol dobre planteny a vo firme bolo vela ludi s ktorymi bola dobra rec ale tie vyhody podla man nemaju tu cenu lebo hrac ked je v 1 firme spokojny tak v nej ostane a ked ho navabia na lepsi plat tak amam mu hned padnut platje blbe rozmislas ako pomoct ale aj ked si zober prikald 100 hracov napr cim pomozes tym alebo im tym narusis to aby si robil to co chcecu inak povedane tvoje pravo slobody zacina tam kde konci pravo druheho cloveka ak ma chapes cize im ako keby beries slobodu platu
to je cisto len moj nazor ale som na 50% za ale aj proti
ale teraz ked si asi precitam kometare tak sa mozno pridam k za ale tie platy nech su vacsie pretoze mne prijdu nizke a co sa tyka sutazi pride novy hrac do firmy a chce tiez do sutaze a kolo nizkemu platu nemoze co je mozno jedine co mi vadi na postoji vas ludi lebo sutaze by mali byt pre kazdeho a ne pre verncych clenov
Upravil/a matok007 dne 23.05.2016 16:38
Vojta369
Citace
a co sa tyka sutazi pride novy hrac do firmy a chce tiez do sutaze a kolo nizkemu platu nemoze co je mozno jedine co mi vadi na postoji vas ludi lebo sutaze by mali byt pre kazdeho a ne pre verncych clenov

Soutěž ve firmě je ten nejzoufalejší pokus jak si nahnat lidi rofl
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=20262

Ahoj Kacko,

musím ti říct, že mám pár věcí, které mi leží v žaludku ohledně tvého působení jako adminky na superpařbě. Mýslím si, že se trochu ztrácíš a nedáváš najevo své vlastní názory (viz veškeré tvoje vyjádření u pub žádostech). Jako admin bys měla být schopná vyjádřit svůj pohled na věc a ne jenom být ve stínu a odkoukávat co dělaj tvoji kolegové. To může vést k nedostatečnému řešení problémů a k celkové nejistotě.

Další věc, co mě trochu štve, je tvoje absence v oblasti cheaterů. Jako admin bys měla být v obraze, co se týče těch, co se snaží podvádět. Ale zdá se, že v tomto směru máš trochu mezeru. A tim pádem trochu postrádám důvod proč jsi adminka.

A tvoje ježdění misí každý den celý den? Je fajn, že to děláš, ale zdá se, že se na to trochu příliš soustředíš a to můžeš rovnou být jenom hráč. Práce admina není jenom o misích. Je to o udržení pořádku na serveru, a ne jen o tom jezdit mise.

Tak co teda? Proč nejsi teda organizator akcí? Přece jenom akce ti jdou a sám si myslím že jsi v tom dobrá. Věřím, že bys to dokázala stejně dobře jako Vetasovic který je taky admin a vlastně dělá stejný věci jako ty, tak proč to nevyzkoušet?

Doufám, že tohle vezmeš jako konstruktivní kritiku. Nejde mi o to, abys se cítila špatně, jen chci abys mi řekla tvůj pohled na věc.
Melmen
Citace
matok007 napsal:

Ahoj meloune
Vidim ze si dal tu namahu dat tento navrh ale preco to je vec hraca cu chce byt v 1 alebo 2 firme a tym ze bude mavat nizsie odmeny ho ako keby nutis vazit si tu firmu a makat tam ale ked hrac skusa joby a hlada si v ncih kolektiv tak nech si ide aj z den do 100 firiem to je jeho vec (moj nazor).
U mojich zaciatkoch sa stalo ze som ako maly hrac presiel asi 20 firmami dokym som si nenasiel tu spravnu firmu kde som zotrval asi PolRoka a bola to firma co mala Wery Job ma bavil bol dobre planteny a vo firme bolo vela ludi s ktorymi bola dobra rec ale tie vyhody podla man nemaju tu cenu lebo hrac ked je v 1 firme spokojny tak v nej ostane a ked ho navabia na lepsi plat tak amam mu hned padnut platje blbe rozmislas ako pomoct ale aj ked si zober prikald 100 hracov napr cim pomozes tym alebo im tym narusis to aby si robil to co chcecu inak povedane tvoje pravo slobody zacina tam kde konci pravo druheho cloveka ak ma chapes cize im ako keby beries slobodu platu
to je cisto len moj nazor ale som na 50% za ale aj proti
ale teraz ked si asi precitam kometare tak sa mozno pridam k za ale tie platy nech su vacsie pretoze mne prijdu nizke a co sa tyka sutazi pride novy hrac do firmy a chce tiez do sutaze a kolo nizkemu platu nemoze co je mozno jedine co mi vadi na postoji vas ludi lebo sutaze by mali byt pre kazdeho a ne pre verncych clenov

Wow, z toho co jsi napsal jsem pochopil snad jen první řádek.. Nechceš se naučit trochu psát, aby to dávalo i smysl a začít používat interpunkci? -_-

Jinak ke zbytku, co jsem tak pochopil, tak prostě si projdeš firmy a tam, kde Tě to bude bavit prostě zůstaneš. Nevím, co je na tom nepochopitelné. Nikoho nenutím být pořád v jedné a té samé firmě, ale jde spíš o to, aby nepřecházel KAŽDÝ DEN mezi 20 firmami.

A k těm odměnám, 500k máš při nynější ekonomice za "3 mise". Když bych dal ty odměny třeba každých 100k, tak uděláš 3 mise a máš hned nejvyšší hodnost.. To právě nechci. Vám jde fakt o každý 1$ jak vidím.. -_-
Zrušený účet
Hezký návrh Melmene i s těma platama je to dobré. Ať ti členové taky něco vydělají té firmě, když do toho majitel vrazí peníze a stará se o to pěkně. Pokud se o to majitel nebude starat, tak hráč to pocítí, že mu něco chybí a půjde ke konkurenci, která má stejné platové podmínky, ale majitel může být lepší. Takhle se aspoň ukáže, kdo se o to stará a nebo na to s prominutím ser*.
Co se týče firemních soutěží, tak nejsou povinné pro firmu. Jak už tady psala Wery, soutěže se dají udělat i jiné a ne furt dokola "Vydělejte tolik a tolik do tehdy a tehdy." Ona je tato soutěž totiž hrozně jednoduchá a pro majitele tím pádem časově lěpší, protože si na ní nedá tolik práce. Co se týče finanční stránky, tak na tom spíš prodělá, jestli že dá soutěž o Infernus například. Někteří majitelé si to můžou dovolit, protože na to mají peníze, ale pak jsou vycákaní z toho, když jim firma vydělá za den třeba 5mg, ale přitom ten majitel prodělal, jelikož auto stálo víc. Prostě vymýšlejte takové soutěže u kterých se nezaměříte pouze jenom na plat, ale třeba na členovu rychlost, kreativitu, šikovnost. Tolik věcí se dá vymyslet. To by ovšem chtělo zapojit mozky, něco vymyslet a uskutečnit to a věřte, že ti členové vám za toto v té firmě zůstanou, protože je to bude i bavit.
biatec
Taketo nieco malo byt uz davno.ja ako tu hram par rokov som bol asi v 5tich firmach.
vsak niektori hraci behaju po firmach tak,ze za den do tej iste aj 2x vstupia a oddidu :D
Panther
Od kedy chodím na web a čítam tieto návrhy, tak toto je konečne najrozumnejšia vec, ktorú som tu za celú tu dobu videl a pevné dúfam, že sa to čím skôr zavedie ... Melmen ďakujem Správně Jednoznačne to pomôže firmám a konečne nebudú hráči striedať firmu 30 krát za deň ..
Nosferatu
Skvělý nápad a už vůbec bych se tomu nebránil, nemám asi co vytknout.
Hodně by to pomohlo. Správně
I kill people and I like it
PatoMRZK
Melmene , slušný návrh. Ale jedná věc mi není jasná. Jaký plat bude mít majitel popřípadě spolumajitel ?
Co když si bude chtít majitel ponechat plat 100%? , 0%? .
Jak by jsi řešil tuhle situaci?
Jinak s návrhem Souhlasím
Zrušený účet
kacere no tak majitel bude mít stejný plat jako jeho zaměstnanci, je to vcelku jedno.
Panther
Citace
kacicak napsal:

Melmene , slušný návrh. Ale jedná věc mi není jasná. Jaký plat bude mít majitel popřípadě spolumajitel ?
Co když si bude chtít majitel ponechat plat 100%? , 0%? .
Jak by jsi řešil tuhle situaci?
Jinak s návrhem Souhlasím

Ak by si si prečítal celý návrh pochopil by si, že týmto sa predíde aj umelému vytváraniu výdelkov firmy ... výdelek bude reálny pre všetky firmy, pretože každý bude mať plat rovnaký ..

Čo sa týka majitela, malo by to byť tak isto . od 60 do 90 .. veď ako majitelovi ti to môže byť jedno, aj tak tie prachy idú tebe ...

ďalšia tvoja otázka bola tak isto zodpovedaná .. nebudú sa dať nastavovať hodnosti, takže či už si ty dáš do firemného infa, že máš spolumajitela bude na tebe .. a ako sa podelíte s výdelkami tiež ..
Zacek
Naprosto se vším souhlasím, tady není ani co vytknout. Nemovitosti už dnes mají nesmyslné hodnoty a firmy jsou za pakatel hodnotu určuje jen voz.park. Velice rád bych byl za tuhle změnu. Souhlasím Správně
Anonym
Strašne super návrh , často sa mi stane že hráč príde do firmy na 5min. S návrhom určite SÚHLASÁM Správně
MajoKotleba
Citace
ZaboS napsal:

Citace
To by obsahovalo zrušení možnosti nastavovat každému členovi libovolný plat

Co když bude ve firmě nějaká soutěž ? Nováček bude mít větší šanci než třeba věrný člen, jelikož nováček bude firmě vynášet o dost více, tudíž by to bylo nefér.

myslim si ze sutaže su koli vydelkom a koli udrzaniu hračov kedze budu mat vsetky firmy rovnake platy tak sutaze su zbytočne
ZaboS
Nápad je to celkem dobrý, ale...
Citace
zrušení nastavování vlastních hodností.

Takže jako majitel budu moct mít třeba jen "Věrný člen" ? Spolumajitel taky ? A další hodnosti ? Jak se pak pozná, kdo je např. náborář ? Kromě toho, že se podívá do infa a tam si to najde, nebo si prokliká všechny členy ručně...
Přejít na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
7 Hlasů
18%
Skyrace
9 Hlasů
23%
Deathmatche
3 Hlasů
8%