Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

Platový strop ve firmě
Matyash1
No, do návrhů jsem dal toto:

http://superparba.eu/forum/viewthread...d_id=63275

Nevím jaký jiný "systém" si pod tím ATomas představuje, ale jeho rozhodnutí je (v některých případech BOHUŽEL) konečné.
Doktorsmrt
dělám pod Dušanem a Zbyrou, a všude, kam se vrtne si vydělám.... Je to jen o tom, kolik tomu /stejně jako ve skutečnosti/. věnují času... Tohle je o organizaci a osobním umění, ne o všeobecných stropech na cokoli...Smile))
Tahle hra je i mimo jiné o umění podnikání...Poptávka rovna nabídce absolutně normální trh... Tohle musela být hlava, co chce regulaci....Smile)) slovy Švejka - Vy jste hlava, pane Thorous Smile))
LEO
Citace
Matyash1 napsal:

No, do návrhů jsem dal toto:

http://superparba.eu/forum/viewthread...d_id=63275

Nevím jaký jiný "systém" si pod tím ATomas představuje, ale jeho rozhodnutí je (v některých případech BOHUŽEL) konečné.

Tvl, ATomas napsal, že je ochotný něco podniknout, chce dynamický system a NEchce tam např. dát napevno strop 90% a ty v podstatě navrhneš, aby tam dal napevno strop 85% :D Dynamický systém, tím myslí něco, že se ten strop platu bude měnit, např. podle aktivity členů nebo podle počtu členů ve firmě nebo já nevím podle čeho by se to ještě dalo měnit, zkus mu navrhnout podle počasí, to by určitě šlo
sign0r
Citace
Tumik napsal:

:D
Sice to většina firem dává jako odměny, ale.. Všichni to jistě znáte:"vydělej 100k a dostaneš o procento více".
Kdyby to nebyla firemní výhoda, ale podmínka, taktéž by to nemuselo být špatné. Nastavil by se základní plat ve firmách 80-85 a pak už by se systematicky a automaticky po vydělání 50/100k sám plat zvednul.
Jak tu psal Ondrah, tak by to tento problém vyřešilo. Hráči by byli u firem stálejší a nevyměnili by za jeden den 5 firem, protože by se jim to prostě finančně nevyplatilo.

Nebo tak.Smile *Dobrá práce*
cZSpajkdR
Citace
Tumik napsal:

Sice to většina firem dává jako odměny, ale.. Všichni to jistě znáte:"vydělej 100k a dostaneš o procento více".
Kdyby to nebyla firemní výhoda, ale podmínka, taktéž by to nemuselo být špatné. Nastavil by se základní plat ve firmách 80-85 a pak už by se systematicky a automaticky po vydělání 50/100k sám plat zvednul.
Jak tu psal Ondrah, tak by to tento problém vyřešilo. Hráči by byli u firem stálejší a nevyměnili by za jeden den 5 firem, protože by se jim to prostě finančně nevyplatilo.

Souhlasím Smile *Dobrá práce*
Doktorsmrt
do třetice a naposled... JDĚTE DO PEKLA SE STROPY A OMEZENÁMI....Když neumim motivovat lidi. aby zůstali, jsem finančně negramotný a mám prázdnou kapsu díky koupě fy. za poslední chechtáky, tak do toho nelezu...Viz já Smile
Mikull
Problém číslo 1: Firmy si nemají jak konkurovat. Pouze tím kdo dá větší plat.
Panzer
Citace
Tumik napsal:

Vydělá mi 1 500 000 a co potom Smile
No není tady asi úplně vše, ale je toho dost. Malá ukázka pbanůimg.tpx.cz/uploads/PanzerPDPS3.gif
SKNxRaptoRx
Dynamický systém? Vôbec som nečítal nič predomnou ale majitel firmy chce peniaze tak isto ako zamestnaec tj. keď je koef 2.00 tak hráč s nejakými tymi % a RP bodmi dostáva fakt moc a to čo ide firme ho zaujímať nemusí takže tady by som plat zmenšil a keď je naopak koef 1.00 a RP body nejdú tak by som plat zväčšil (ale zasa nie na 100% )

Takže ten tvoj dynamický systém by som odvodil podla koeficientu Smile

+ každá firma (pre svoje zamestnanie) by mala rovnaký plat

- Majitel by stratil jednu povinnosť / schopnosť nastavovať platy a musel by sa starať iba o nábor, vozovku a poriadok

To mínus " - " môže samozrejme niekto brať ako +
Upravil/a SKNxRaptoRx dne 30.11.2014 23:22
Adrian
Citace
KrowkySVK napsal:

Adrian nefetuj, ja si založím firmu a potom niekto kúpi konkurenciu a narve tam platy 100# a som v háji, a to dopredu vedieť nemožno.

Ju rýchlo predaj a choď k nemu :DD
trimok
Tumik to by bolo fajn a Adrian kvoli takym jak si ty to neprejde.
Ruda
Jako co si budeme povídat, určitě to upadlo, protože tyhle platy fakt demolují jakoukoliv konkurenci. V reálu si tohle nedovolíš, protože se musíš uživit, ale tady to bohužel neplatí. Samozřejmě když jsem já měl s někým firmu tak sme se všichni majitelé dohodli a dali platy třeba max 75%. Ovšem problém opět nastal ve chvíli, kdy jeden z majitelů firmu prodal a dostal to nějaký kid co tam naházel všem na 99%. Firmy se prostě musí předělat, jinak je to totální blbost tak jak to teď funguje, protože na tom majitel nemá šanci vydělat a tu firmu má jen jako školku a v podstatě spíš cpe svoje prachy do hráčů, aby si mohli vydělávat.
Pitras
A to je důvod proč nechci mít firmu. Pořád se starat o něco, co mi denně vydělá maximálně 100 tisíc mi za to nestojí. Firmy jsou k ničemu páč konkurence přebírá hráče kteří se chytají jen když vidí lepší plat. Někdo má 95% ale on půjde vedle do firmy protože má nabídnuto 96%. Thorous má čistou pravdu, SP je HLAVNĚ o penězích. Příklad firem před dvěmi lety. Kvalitní firma měla cenu i 400 mega, výdělky byly bez problému i 2 mega denně, tehdy nejlepší firma dávala i 4,5 mega denně. Časem po překopání odměn u zaměstnání a systém firem dnes koupíte firmu za 100 mega z toho 90 mega má cenu vozový park a samotná firma 10 mega která denně nevynese ani 50 tisíc. Kdyby byl daný strop třeba 70%, bylo by to úplně o něčem jiném, potom by to bylo hned zajímavější a prokázaly by se i schopnosti šéfa firmy jak nalákat lidi k sobě.
LEO
Jako dynamický system by šlo nastavit plat 75%, a pokud by majitel chtěl dát víc, tak by se za každé 1% ztrhávalo 10k denně z kasy.
Jako příklad bych všem dal platy 95% a z kasy by mi to bralo 200k denně, pokud bych tam ty peníze neměl, tak by firma automaticky propadla.
Majitel firmy by nemusel nic platit, kdyby dával všem platy 75%, ale jak by dal třeba jen jedinému členovi 76%, tak už denně -10k z kasy, kdyby dal všem 100%, tak - 250k z kasy.
Inspiraci jsem vzal od domů z dob, kdy se platilo inkaso z peněz v domě, myslím, že to tak tenkrát fungovalo, že peníze museli být v domě a z těch se to platilo.
RuliiKkO
Já souhlasím s Pitrasovým návrhem. Dobře promyšlené , má pravdu prostě vše OK. Takovej firemni systém bych rád uvítal YES
Si te metes conmigo, nos metemos nosotros contigo. Boss

Just enjoying life. Casual cs pleer, hockey enjoyer, f1 lover and also old man.
Souland
Ale dle mě tady nejde o něaký systém ale prostě o "HulisGang" Firem jak je třeba Třinec vs Vítkovice. Tak zde je Venturas vs Santos. Jinak bych to neviděl nechal bych tak ať se o ně poperou. Smile [bcolor=#ccccff](HCO)[/bcolor]
Rosta
Taky bych uvítal nějaký strop. Tohle je když to tak řeknu o ničem. Platy 99% haldy inzeratu a soutěží aby tam nalákali lidi. Chce to nějakou změnu.
Matyash1
Rozhodně si nemyslím, že by natvrdo dané maximum nějak uškodilo. Nevím proč chceš dynamický systém, když jde jen o to, aby firmy nesoutěžily v platech, jelikož je budou mít všechny stejné, nejvyšší, a nebudou na tom prodělávat.
Takže by se soutěžilo o zaměstnance ve kvalitě kolektivu, voz. parku nebo počtu akcí a ne jako ted, že rozhodující faktor je plat, který je bohužel v rozmezí průměrně 95-99 a na tom firma nemá šanci vydělat.
Plat by měl být MAXIMÁLNĚ 75%, už i to je oproti realitě nehorázný podíl. Firma by v realitě měla ze zaměstnancovi práce mnohem více než on sám.
Tak jak je to ted, je to absolutně na nic.
A že si tu někdo stěžuje, že lidi neumí s firmama kvalitně zacházet a proto prodělávají, je absurdní. V systému, kde to funguje jen jako žrout peněz, nejde na jeho krmení vydělat.
trimok
A co by ste povedali keby ATomas dal anketu 1. Platovy strop (to by sa dohodlo neskor ). 2. Tumikov napad a po 3. Nechat to tak jak to je (asi najhorsi napad-podle mne). Asi by to nepreslo lebo deti chcu mat 99% plat ale skusit by sa to mohlo
thorous
On ani nápad od Raptora není k zahození.
Přejít na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
9 Hlasů
20%
Skyrace
10 Hlasů
22%
Deathmatche
3 Hlasů
7%