Informácie o serveri
Čítať tému
Gothic 3 - Potřebuji pomoct s výkonem
|
|
Ruda |
Pridané 29.11.2013 19:07
|
![]() ![]() Príspevkov: 2692
Založený: 15.03.13
|
Zdravím, mám takový problém, jako fanda Gothic ságy jsem si po dlouhé době chtěl zahrát Gothic 3, ale vyskytlo se pár docela závažných problému. Hlavní problém je pomalé načítání hry, než mě to tam pustí tak to trvá 1 minutu a 30 sekund a rychlé ukládání hry trvá 10 sekund, což není zrovna ideální řekl bych. Hrál jsem to v roce 2006 a hra běžela v naprostém pořádku. Takže mě napadá jediná věc a to je ta, že se to prostě nesnese s Windows 7, jelikož PC mám hodně hodně vysoko nad požadavky hry a jakékoliv snižování detailů nepomohlo. Mezi další příznaky také patří to, že se hra co chvíli zasekne tak na jednu nebo dvě sekundy. BTW: Kompatibilitu jsem změnit zkoušel, nijak to nepomohlo. Takže pokud někdo máte nějaké rady, jak to rozjed v normálním stavu, tak bych to jakože docela dost ocenil, protože bych si to velmi rád zahrál, ale ve stavu v jakém je to teď se to nedá. Nejlépe kdyby se ozval někdo, kdo něco podobného řešil a poradil mi s tím. Hlavně zrychlit ten loading, i když to s geocashingem hry není asi zrovna dvakrát možné, když je celá hra jeden velkej level. Díky za rady. Upravil Ruda dňa 29.11.2013 19:56 |
|
|
TimG |
Pridané 29.11.2013 20:58
|
![]() ![]() Príspevkov: 1308
Založený: 17.09.13
|
Maš originál, alebo warez? |
|
|
RaSTa |
Pridané 29.11.2013 21:04
|
![]() ![]() Príspevkov: 162
Založený: 05.11.13
|
Také jsem příznivec série Gothic a měl jsem stejný problém, rychlost loadingu už asi neovlivníš to mám doteď . Ty záseky se asi vyřešili po tom co jsem do Gothic 3 nainstaloval verzi dělanou speciálně pro originál Gothic 3... nejsem si ale jistý , odkaz si bohužel nepamatuju a ani si nejsem jistý , jestli to bylo pravé řešení...zkus si s tím pohrát , pokud máš origošku (reinstally,kompatibilita,nějaké nové patche) |
|
|
Ruda |
Pridané 29.11.2013 23:18
|
|
Měl jsem kdysi originál v době kdy to vycházelo, pak se mi poškodil, nicméně pořád mám intalačku z časopisu Score, kde to bylo jako plná hra s kompletní licencí. Také mám nainstalovaný ten patch od hráčů. A jak to myslíš s tou verzí speciálně pro Gothic 3? Verzi čeho? O ty lagy ve hře mi ani tak nejde, ale jakože abych čekal minutu a půl, než mě to pustí do hry, tak to asi fakt nesnesu. |
|
|
RaSTa |
Pridané 29.11.2013 23:42
|
|
Jinak žádný módy, nebo cokoliv jinýho (zbraně,zbroje) jsi do hry neinstaloval ? Našel jsem na netu toto , je to pro Win. Vista , ale windows 7 se od toho nejspíš nebude moc lišit. Možná to nějak pomůže.. Mám problémy se stabilitou na Win Vista. Zkuste se řídit následující tipy od Xardase. - Díky. 1. snížit vyhlazování na polovinu + detaily textur na střední 2. ve windows nastavit virtualní paměť na dvojnásobek př: fyz.RAM 2GB(2048MB) x 2 = 4096 MB = toto nastavit na minimální i maximální hodnotu = stějně 3. jenom nainstalovat CZ Patch 1.12 + Comunity patch 1.4 + CZ Fix Mod 1.2 (autor Feodaron) 4. nainstalovat program Microsoft Visual C++ 2000 Redistuable 5. nejnovější ATI , Nvidia ovladače 6. přetaktovat CPU aspon na 2.5 GHz a výše, 2jádro., 7. pokud chcete ta ve Windows zaškrtnout kompatibilitu s Windows XP , ale je to zbytečný, nic jsem nezpozoroval, žádná změnu. 8. a chtělo by to Windows Vista aktualizovat, nainstalovat tam ty 2 opravný balíčky se stabilitou, jeden má kolem [/color]80MB myslim. 9. já mám ty důležitý aktualizace na webu Mrkvosoftu zjistíte co obsahujou , přesný čísla nevim to bych se musel podívat. ******** Dávám ještě jednu možnost: je to pro toho komu padá hra. a má Win Vista 32-bit ! nezkoušeno na XP a ma 2GB RAM. spustit: 1. Příkazový řádek jako spravce napsat: 2. BCDEDIT /set IncreaseUserVa 2688 ENTER: 3. Reastartovat PC ***** A ještě si stáhněte a nainstalujte : Microsoft Visual C++ SP1 ... 32-bit http://microsoft.com/downloads/deta ... layLang=en 64-bit http://microsoft.com/downloads/deta ... layLang=en Je to kvůli virtualni pameti,jinak kdyby byly s tim nějaký problémy, tak to můžete vrátit zpět do normálu tedy: BCDEDIT /set IncreaseUserVa 2048 Upravil RaSTa dňa 29.11.2013 23:48 |
|
|
Ruda |
Pridané 29.11.2013 23:51
|
|
Tak určitě to zkusím, mám tam právě ten community patch, ale že by to nějak zlepšilo výkon to se říct nedá. Dneska jsem to zkoušel na sestavě 8GB RAM, 2x 3GHz procesor a stejné efekty, ještě bych se potřeboval dostat k počítači s Windows XP Každopádně za ten návod díky, určitě to vyzkouším, ale celkem pochybuju, že to pomůže. Jediné co dělat nebudu je to přetaktování procesoru, na to si fakt netroufám. |
|
|
RaSTa |
Pridané 29.11.2013 23:56
|
|
S procesorem si určitě nehraj , do hardwaru nijak nezasahuj ... na netu určitě něco bude , jen to asi dá dost práce to najít . možná , že to není vůbec windowsem ,protože mě to teď jede na 7mičkách v pohodě. Třeba je tam potřeba jen smazat nějaký soubor , který je plný "odpadu" , vir , nevím je tu dost možností ... |
|
|
Ruda |
Pridané 30.11.2013 00:01
|
|
Jaký máš procesor prosímtě? Stačí mi frekvence. A ještě jedna věc, kdybys mi mohl říct odhadem jak dlouho se ti hra načítá? Jestli je to přes minutu? |
|
|
RaSTa |
Pridané 30.11.2013 00:08
|
|
procesor 3.6 GHz , hra se mi načítá kolem té minuty no ... |
|
|
Ruda |
Pridané 30.11.2013 00:14
|
|
Co jsem tak hledal na několika US forech, tak s tou dobou loadingu asi opravdu nic udělat nepůjde no, dost lidí psalo, že to má klidně přes minutu loading, ale to je asi hlavně, jak jsem psal, otázkou toho, že celej Gothic je jeden velkej level. Podle toho co jsem se dočetl, tak s tím asi doopravdy nepůjde nic dělat. |
|
|
RaSTa |
Pridané 30.11.2013 00:16
|
|
S tím loadingem ne , ale jestli máš problém se zasekáváním hry při hraní , tak to se dá upravit ... |
|
|
Fantasy |
Pridané 30.11.2013 00:16
|
![]() ![]() Príspevkov: 1022
Založený: 24.01.13
|
Hele také sem to tak měl ale za chvíli už to bylo OK a v pohodě sem to dohrál bez nějakých kousanců. |
|
|
ViNceNzoSvK |
Pridané 30.11.2013 08:52
|
![]() ![]() Príspevkov: 419
Založený: 29.10.12
|
Z loadingom asi neurobis nic lebo to je zle naprogramovana hra. Aj minecraft bol tie zle naprogramovany lebo mal grafiku ako 1998 a pritom bral 1gb ramky. To pokazili vyrobci nie tvoj PC. |
|
Prejdite na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
7 HlasovSkyrace
9 HlasovDeathmatche
3 HlasovParkoury
4 HlasovAkce smrti
2 HlasovDerby
0 HlasovTuning sraz
3 HlasovMám rád/a všechny druhy akcí