Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

Aký OS by ste mi odpurúčali ?
Windows 15 Hlasů
88%
Mac OS 1 Hlas
6%
Linux 1 Hlas
6%
Počet hlasů: 17

Ubuntu ?
Wanksta
Zdravím.

Rozmýšlal som že prejdem na iný operačný systém.Už ma nebaví furt reštartovať notebbok preto lebo mi úplne sekne Windows.Tak ma napadol presne Ubuntu. Alebo aký OS by ste odporúčali ?

Iný operačný systém ako Windows som ešte nemal,a tak neviem či tam je taká istá podpora aplikácií alebo nie.A presne to sa Vás chcem opýtať. Či by mi tam išiel SAMP a niaky ten Total Commander ? Drivery sa daju zohnať na starši notebbok ?

HP ProBook 4510s :
Intel Core DUO ( 2 x 1.81 Ghz)
Mobile Intel (R) 4 Series Express Chipset Family
4GB RAM

Vopred ďakujem za vaše názory o prechode na Ubuntu.
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=11031
pavol5231
Ono Linux programujú tak, aby bol takmer kompatibilný s Windowsom Smile Ale ja som verný Windowsu. Ide na ňom všetko, a u Ubuntu si niesom istý, skúšal si už preinštalovať Windows? Akú verziu windowsu máš?
Wanksta
Momentálne mám Windows 8.1 Pro . Aj som s ním bol spokojný po nainštalovaní,ale teraz som si tam nainštaloval viacero aplikácií a hier ( Photoshop,NFS,FIFA a GTA som tam už mal aj na začiatku) a začal zamrzať. A kedže nechcem nič odinštalovať,lebo to všetko používam celkom často.

A nedávno som si ho inštaloval, cca. pred dvoma týždňami.
pavol5231
Tak ti radím prejsť na Windows 7 Smile Tiež nemám najvýkonnejší PC ale neseká Smile Niektorí ludia hovoria, že Linux je menej náročný Smile No ja ostanem pri Windowse
HeWhoMustNotBeNamed
Pokud zamrzal, stacilo nainstalovat nove graficke ovladace. Pokud nemas nejakou sr*cku od applu, tak je blbost davat si tam mac a pokud nejsi programator, tak ti je taky linux k nicemu.. a nez se naucis s terminalem, to taky trva.. Radsi bych zustal u widlich. A kdyz mas linux, tak si zstim moc her nezahrajes. Zkus si zahrat samp pres wine a uvidis..
Wanksta
Windows 7 keď som mal tak to bolo ešte horšie u mňa. Kamarát tiež prešiel na Windows 8 ( nedávno na 8.1 ) a povedal že je ovela lepší ako 7 a ja si to tiež myslím ale najako mi to zčalo sekať. A na Windows 7 som si niektoré ovládače nenašiel a Windows 8 a 8.1 si to inštaluje sám takže drivery mám v poriadku.
HeWhoMustNotBeNamed
Ale hp si treba drivery muze upravovat, takze jsi stahl jinej. Taky existuje "slim drivers", ktery ti stahne nejnovejsi..
Wanksta
To isté robí aj Windows 8. Inštaluje si sám drivery kedy sa mu zachce keď nájde niečo nového. Ale podla mňa na staršie notebooky už nerobia každý deň nové drivery. Takže by som mal zostať pri Windowse ?
Upravil/a Wanksta dne 08.12.2013 10:54
HeWhoMustNotBeNamed
Ja jsem ti to rekl, tak, jak to je. Jen ty si furt meles svoje, tak proc zakladas topick?
ViNceNzoSvK
Ja si myslim ze ti kludne bude stacit Win. Linux mam a chodim nan hlavne ked chcem robit niake transakcie kedze na linux niesu skoro ziadne virusi. Ale na Steame su uz hry ktore idu aj na linux ale bohvie coto neni. Pokial chces len na net a pisat niaku pracu tak linux ,zabera malo neni narocny ale ak sa chces hrat tak Win. A Mac ten sa mi nezda.
twistedTSD
Tak do toho bych opravdu nešel. Sice jsem nikdy Linux doma nepoužíval, nicméně se obávám, že na podporu aplikací srovnatelnou s Windows můžeš zapomenout (o GTA ani nemluvě). Cpát si MAC OS na normální PC mi také nedává smysl.

Mimochodem, pokud máš starší notebook, tak už teoreticky může být problém sehnat kompatibilní ovladače pro W8 a W8.1 (což by mohlo dělat potíže)...Tomu, že nejdou najít ovladače na W7 nevěřím, stačí se podívat na stránky HP podpory a měly by tam být všechny.
kapr
Jestli se ti Win 7 sekal tak jsi ho měl aktualizovat. Mě to pomohlo, nemám od té doby problém. Smile Jinak záleží jestli to chceš na hry nebo jen na klasickou práci. Hodně her totiž na linuxu nejede. Sice už pomalu přibývají, ale pořád ti tam některé nemusí jít.
Kromě toho jestli je to starší notebook, tak těžko říct jestli je problém v OS.
Přejít na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
7 Hlasů
18%
Skyrace
9 Hlasů
23%
Deathmatche
3 Hlasů
8%