Informace o serveru
Číst diskuzi
Tak nějak debata o všem.
|
|
wlcacek |
Přidané 01.05.2015 20:34
|
![]() ![]() ![]() Příspěvků: 6229
Založený: 14.04.11
|
Zdravím Vás, V první řadě bych Vám chtěl vysvětlit pointu tohoto topiku. Už dříve jsem si slíbil, že až nastane správný čas, tak Vám odkryju pozadí práce Správce Serveru a pokusím se Vám zde nastínit to, jak jsem proplouval touto funkcí. Nakonec zde můžeme podiskutovat kolem jednotlivých případů. Zkrátka na co se zeptáte, na to Vám odpovím. Vyskytnou se zde věci, které by neměli opustit administrační tým, ale osobně si myslím, že některé věci se dozvědět můžete. Jen upozorním datumově Vám to nepovím, protože si datumy zkrátka nepamatuji. Ale to už asi bude uplně jedno, důležitý je obsah. Začal jsem hrát někdy v dobách, kdy tady vládl VOJTA, pak jsem nehrál, pak zas ano, chvilku jsem blbnul na stunt serveru (nevím zda někdo pamatuje) pak jsem začal aktivně hrát na RZE a stunt server se zrušil (teda aspon myslím ![]() ![]() Na serveru o mě nikdo moc nevěděl (a to jsem nahrál celkem 700hodin před vstupem do AT, což se vždy taknějak promazalo, když jsem zkrátka neměl náladu lézt na server.) Za to na webu o mě věděl kde kdo. Tenkrát jsem byl pánem Shout Boxu společně s Eddem a Dragonem. Když jsme měli dobrou náladu, dokázali jsme tu prospamovat i celé hodiny. Můj první trest na serveru byl deseti hodinový ban za zničení akce od Lofastka. Tenkrát jsem stál ve špatnou chvíli na špatným místě ![]() ![]() Pak jsem dostal od Cagaje 10minut mute za slovník, kdy on si zpletl ID, takže mi dal unmute a já se pyšnil v suspectu s mute za slovník. Nikdy jsem na serveru neměl nijak moc peněz, ale první peníz přes milion jsem utržil následovně: Jednou v noci se vypisovali odměny a dobrých 65 milionů bylo vypsaných na hráče s nickem VTEC (myslím si že si ho tu kde kdo pamatuje, jeden z těch výborných ex-administrátorů) a on měl už pramálo HP a já se svou nešikovností do něj omylem střelil, no a tak jsem měl na několik měsců vystaráno s penězma. Ale to stále není to co bych Vám chtěl říct, to jen tak jak probírám svou herní historii. O několik týdnů později mi přišla soukromá zpráva od ex-administrátorky @ngel, zda bych nechtěl doplnit řady administrátorů. Tenkrát jsem váhal. Přece jen jsem si nemyslel, že bych mohl být nějakým přínosem. Ale tak ze zvědavosti jsem to vzal.Lofastek mě nabral a Do útrob admin poviností mě zatáhl Miro_SVK (Kapo. Tehdejší vstup do AT byl si myslím mnohem snažší. Kolegové mě uvítali a opravdu pomáhali. A hráči byli tolerantní, nehledali zbytečné chyby. Učený z nebe nespadl a každý se každým krokem učíme. Jeden z mých prvních chybných banů dostal Morison321. Ban dostal tuším za Fly hack, ovšem tam byla chyba v tom, že on se warpnul s tankem a to pak skákalo jak na trampolíně. Nicméně jsme si to vysvětlili, já si to odzkoušel, odbanoval, omluvil a jelo se dál. Nikdy jsem od něj neměl sebemenší výtku,nikdy na mě za to nehledal žádné chyby. Pak to Lofas vybanoval, nastoupil Lapour. Byl bezvadný Hlavní, ale v té době ne navyšovali sloty na 200 hráčů a bylo potřeba reagovat i ze strany ATomase, čili nabrat druhého hlavního. On tak nekonal a tak Lapour to vzdal. Pak nastoupil Rocket a myslím si, že rovnou s Brutem, to už si nejsem jistý. A opět nastali změny. Muselo se zpřísnit, ovšem na můj vkus se zpřísnilo až moc. Bylo tvrdě trestáno za sebemenší prohřešky a nakonec se vytvořilo nesmyslné pravidlo o zákazu permaunbanů. Ale jinak Rocket a ani Brut nebyli špatný, jen moc přísný. Pak Rocket omylem poslal RCON do chatu a Kapo toho zneužil, použil RCON k bordelu na serveru. Na to konto Rocket skončil a vzápětí na to ukončil působení i Brut. Je opravdu škoda že to tenkrát Brutalus vzdal. Po několika dnech se Brut vrátil na post administrátora a začal poukazovat na okolnosti, za kterých se Kapo dostal k moci, ovšem byl slušně řečeno poslán do míst kde slunce nesvítí. O každém Správci serveru(více znáte pod pojmem Hlavní Administrátor) se hlasuje. I o Kapovi se hlasovalo a později se ukázalo, že manipuloval s hlasy. Což se později ještě opakovalo. Pak se hledal druhý a tak byl výtěz Geroid. Ten to vzal hlavně proto, aby mohl usměrňovat Kapa. A jsme u toho zas, opět s po nějaké době podobná situace opakovala.Ovšem na to je ještě chvilku čas. S novýma hlavníma přišli další změny. Tentokrát jsme my, řadový administrátoři prosadili, aby se zrušilo Rocketovo pravidlo o zákazu o PUNBanech, vytvořila se funkce porotci UnBanů a začali se pomalu vracet starý hráči zpět na server. Pak přišel Ridic_k_najmuti, udělal pár podvodů, dostal permu a do doby, než dostal UnBan tusím díky amnestii byl od něj klid. Postupně začali hráči nadávat na prádi administrátorů. Byli nějaké stížnosti, ale vždy to byl víceméně výstřel do tmy. Až přišel přejmenovaný ridic k najmuti (CzSK) a za pomoci několika hráčů sestavil ,,PETICI" ta už dávala docela smysl. Respektive na to, aby to dostalo na kolena Kapa a Geroida to stačilo. Osobně i s touto ,,peticí" bych si dokázal vytřít zadek, protože tam měl mnoho chybných tvrzení. Ale oni se tomu podali a díky tomu vznikl projekt dočasný Administrátor. Z mého pohledu to neukázalo téměř nic, ale když už to chtěli tak proč ne, taky zkušenost. Tehdejšímu vedení (Kapo a Geroid) podrazil nohy pozdější krok Kapa. Nabral CzSK do AT a to Geroid neustál a skončil. Hledal se tedy druhý Hlavní. Výtěz Er0rk0 to odmítl, že s ním ve vedení nebude, tak se postupně oslovil další a další. Pak Kapo přišel za mnou, jestli to nechci. (Kapovi jsem pomáhal s řešením podvodů a posílal mu výsledky, on pak podle nich řešil) Moc se mi do vedení nechtělo, netušil jsem co to obnáší a nemyslel jsem si, že bych byl schopný toto vykonávat. Tenkrát to nikdo nechtěl, kvuli Kapovi a tak jsme se já, SPT a err0rk0 domluvili, že to teda vemu s tím, že vydupeme u AToma tři hlavní. Důvod byl jednoduchý: třetí hlavní, další hlasování. Věděli jsme že err0rk0 bude první, spt druhý a pak už to bylo fuk. Plán byl, přibrat errorka do postu hlavního, vyštípat tehdy už neaktivního Kapa a dostat se k dalšímu hlasování a to měl vyhrát SPT. Až by byl zvolen, tak bych já opustil post hlavního. Ovšem na neštěstí vyšlo nějaké nové CSko a err0rk0 byl víc na CS než zde. Kapo byl mimo hru, spt byl zvolen a já s ním. Bohužel na SPTeho byl nápor práv a poviností hlavního moc, a po krátké době odešel. Tak se hledal další, opět jsem byl v postu sál, ale musím poznamenat, že ta doba měla něco do sebe. Měl jsem okolo sebe opravdu super lidi. Tr1xmy se mi staral o Gangy, BlackTears (dnes BTears) se mi staral o řešení podvodů a vůbec celý AT byl pervektně funkční. Podávali pomocné ruce a já jim naopak vycházel vstříc co to jen šlo. Jedinné co bylo trochu na obtíž byl CzSK, nebo na obtíž...... On nebyl na obtíž, ale jeho každodení nápady na úpravy člověka zkrátka ničili. A tak jedinné co na něj platilo, bylo to, aby byl v neustálém zápřahu, takže jsem ho jednoduše úkoloval a on ochotně, svižně a hlavně kvalitně konal. Když jsem potřeboval upravit nějaký pravidla, texty, nebo najít něco v logu, či prověřit BUG, tak CzSK byl ten pravý. Takže svoje kvality opravdu měl. Pak konečně prošlo hlasování a zvolen byl Blondak. V téhle době se rýsoval mezi hráčema jeden kvalitní, avšak někdy opravdu impulsivní administrátor. Možná jste už slyšeli o tom, jakým způsobem se Carter dostal zpět na server z BanListu. Ano, můžu za to já. Tenkrát nebyla možnost účině zneškodnit škůdce na serveru, atak jsem si s ním hrál já stejně tak, jako on si hrál s hráčema. Po několika minutách/hodinách, jsem mu napsaql, že jestli chce, abych přestal, tak že se sejdem na mém ICQ a opravdu přišel. Tenkrát jsme se vsadili a on to dokázal. Zkrátka hrál čistě, čestně, bez cheatů a hlavně úplně neuveřitelně fungoval s hráčema, až jsem si říkal, že to ani nemůže být on. O Carterovi jsem věděl pouze já. A po měsíci jsem mu umožnil vzít si zpět svou identitu a oficiálně hrát na našem serveru. Po nějaké době jsme pořádali nábor a Carter mi napsal že si podá přihlášku. Tenkrát jsem se řehonil jak blbej. a napsal at to zkusí ![]() Lidi, to co se odehrávalo u jeho přihlášky jsem nečekal. Admini mu dávali souhlasi. A že to byl cheater? no a co? Oni zkrátka dělali to co jsem od nich očekával. Každého posuzovali podle toho, jak funguje, a jaký má potenciál. No Cartera jsem musel přijmout. Ještě dnes někdo tu a tam má na Cartera kecy, že je to cheater, ale to píšou pouze ti, co nedokážou to co dokázal on. Ukázat tu dobrou stránku hráče. No a zpět k Blonďákovi. Už asi nevím proč skončil. Možná neměl čas, nebo to nebylo dle jeho chuti. A opět sám na scéně. To už byl ve vedení webu Pixel a tak při dalším hlasování jsem pevně věřil v to, že Pixel bude zvolen. Jsem rád, že se tomu tak stalo a začla era ,,černých klacků". Absolutní rozmach Superpařby. Dokázali jsme to, co nikdo před náma. Provázat web se serverem tak aby opravdu vše bylo funkční. Stovky propsaných hodin, někdy jsme se shodli, jindy zase ne, ale na SP jsme měli stále stejný názor a pohled. Nikdy nebyl problem aby si Pixel vzal volno, nebo já vzal volno. Prostě to fungovalo stále. Ano přiznávám. Jako Správce Serveru je občas potřeba zajít i mimo harmonogram. Není uplně tak jednoduché stát mezi hráčema, Administrátorama a ATomem. A ještě k tomu všem vyjít vstříc tak, aby to bylo funkční. Nekdo se na mě dívá tak, že jsem se zbavoval hráčů, nebo že jsem nejednal v rámci harmonogramu. Ano, když se vyskytl hráč, který si na server, nebo web chodil leštit jeho ego, urážel hráče, jakkoliv jim ničil hru, nebo vytvářel zlou atmosferu, pak v zájmu komunity je třeba ho odstranit. Tak nakonec co s ním že? Takových pár bylo. A nestydím se za to. Vždyť nakonec byl jsem tu proto, abych hráčům udělal prostor pro hraní. Všichni jsme sem chodili a chodíme relaxovat a ne se tady dohadovat s někým, kdo si jde popleskat virtual biceps. Byli zde i případy, které jsem v podstatě procpal zpět na server. Jeden jsem už napsal, to byl asi tak ten nej kousek. Když to zhrnu, tak jsem nezčetněkrát jednal mimo pravidla, avšak v zájmu hráčů a celého portálu. Neříkám, že jsem neomylný. Každý se umíme zplést.Pak je důležité si chybu přiznat. Jsem docela rád, že jsem se mýlil jen párkrát. Většinou se opravdu naplnila moje doměnka. Teď se dostaneme k tomu, co nám tu SuperPařbu mění. Když někdo napíše že SP už není co bejvala. Tak se jen pousměju. Není a nikdy nebude. Nikdy nic nesmí zůstat stejné, protože jak se říká pokrok nelze zastavit. A nebylo by to ani zdravé. Kdyby to zamrzlo v jednom bodě, pak by to jen upadalo. A když něco upadá, co se stane? Nic víc, než že to dopadne uplně na dno. A ze dna už se projekty špatně tahají. To máte jako s omalovánkama. Když budete do nekonečna vybarvovat jeden obrázek, tak vás to dřív, nebo později přestane jednoduše bavit. Když ATomas nebude upravovat mód, tak vás taky přestane bavit. Pak jsou to zvýšené sloty hráčů. Víc slotů = víc hráčů, Víc hráčů = větší počet administrátorů a jinak uzbůsobené pravidla. a tak dále a tak dále. Pak je hodně důležité, brát vše s nadsázkou. Důležitá je tolerance. A ze všeho nejdůležitější je, hrát to proto, že mě to baví a ne proto, abych si tu leštil ego na jiných. Je Vás hodně, co si ztěžují na fungování SP a to nejen z řad hráčů, ale i adminů. Je dost nutné hledat chyby u sebe. Vždy když proti mě někdo něco vznesl, zamyslel jsem se nad tím, jestli jsem opravdu neudělal chybu já. Pak jsem se teprve zaměřil na vše ostatní. Zkuste to tak dělat taky. Zkuste se při každé stížnosti, u každého udělení trestu, u každé věty kterou napíšete zamyslet nad tím, zda opravdu jednáte s rozumem a ne z vytočení. Pak se to špatně vrací zpět. Když vidím, jak někteří píšou stížnosti arogantně, mám vždy sto chutí se stejnou arogancí ten topik zamknout. Já se ke všem chovám slušně a tak očekávám to samé od ostatních. Lidi, tohle je nejspíš vše co jsem Vám chtěl. Pokud máte nějaké otázky, či máte nějakou připomínku k tomu, co a jak jsem psal, můžeme klidně debatovat. Tak zatím s pozdravem wlčáček |
|
|
Tearsko |
Přidané 01.05.2015 21:37
|
![]() ![]() ![]() ![]() Příspěvků: 8714
Založený: 07.03.12
|
Aby mi aj slzička ukápla keď si zaspomínam tak na ten rok 2012 jak nám to tu krásne fungovalo a jak sme aj my dvaja krásne spolupracovali na prípadoch svet51 a podobne ![]() ![]() |
|
|
Skiper |
Přidané 01.05.2015 21:44
|
![]() ![]() Příspěvků: 1768
Založený: 27.10.12
|
Citace spolupracovali na prípadoch svet51 Ty vole ![]() ![]() ![]() Chlapci, ale poviem vám, že na všetko ste neprišli ![]() ![]() ![]() |
|
|
wlcacek |
Přidané 01.05.2015 21:53
|
|
BTearsko ano fungovalo to bezvadně. A nebýt tenkrát Vás, tak jsem to tenkrát nedal ![]() Citace Skiper napsal: Skipere, myslím si že spíš Ty nevíš, na co vše jsme my přišli ![]() |
|
|
aure |
Přidané 01.05.2015 21:56
|
![]() ![]() Příspěvků: 425
Založený: 29.08.11
|
moja prva nejaka spomienka na teba je ta ze si mi napisal koment na vizitku ja som si povedal kto to je sakra a on to bol este aj admin ![]() mne si dal napriklad zaujimavu podmienku aby som dostal ub ktoru si nedodrzal spravil si to pre chod serveru ale jak som to tam ja porusoval okrem castych mute ? ![]() ale celkom neprijemna vec je ked clovek zisti ze co tam trepete za blbosti v tom admin pokece niekoho som praskol ale cislo 2-5 sa tam nenajde takze aj k tomu to mi odpovedz napr mi ich vymenuj ![]() ale nebolo by to ono keby nespomenem cartera co o nom pises premna to bude navzdy cheater a vela hracom som uz ukazal svoju dobru tvar takze hento tvrdenie je premna celkom neplatne :/ Upravil/a aure dne 01.05.2015 22:16 |
|
|
Skiper |
Přidané 01.05.2015 22:00
|
|
Citace wlcacek napsal: No neviem nevim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Mikull |
Přidané 01.05.2015 22:01
|
![]() ![]() Příspěvků: 3734
Založený: 15.12.11
|
Zeptat se na všechno, ok. Jakou zmrzlinu máš rád? A k tématu, to jak jsi psal že je občas potřeba zajít mimo harmonogram je pravda. Hráči, kteří chtějí provokovat si vždycky najdou skulinu v pravidlech. |
|
|
Rosta |
Přidané 01.05.2015 22:04
|
![]() ![]() Příspěvků: 3128
Založený: 23.07.13
|
Pěkná slohovka ![]() ![]() |
|
|
wlcacek |
Přidané 01.05.2015 22:09
|
|
No co se týče Tebe aure,já svou část dohody dodržel i nedodržel. Neviděl jsem jedinný důvod, vzhledem k Tvému suspectu, proč Tě pouštět mezi hráče. Kdyby jsi je neurážel, pak by to dopadlo jinak ![]() Hochu, tehle screen Tě může dostat do BanListu na webu víš o tom? A mě by mohlo dostat do Banlistu na webu to, kdybych Ti odpověděl. Co se týče Tvé dobré stránky. Je fajn že někomu ukážeš dobrou stránku, ale Carter ji ukázal globálně, kdyžto Ty pouze jedincům. Alespoň jsi sem napsal příklad toho, co jsem napsal a pouze ostatní utvrdil v tom, že je to tak jak píšu ![]() |
|
|
aure |
Přidané 01.05.2015 22:16
|
|
tak aj keby mi date ban na webe mna ta odpoved zaujima lebo ja fakt nikoho okrem toho jedneho nepoznam ![]() ![]() brutal to bere aspon tak ze mu to nikto nemoze zobrat ale ani on mi nikoho nevymenoval tak preco mi na to neodpovies ? urcite ani tebe by sa nepacilo keby o tebe tak to hovorim blbosti volakde a ty to zistis |
|
|
wlcacek |
Přidané 01.05.2015 22:30
|
|
O mě lidi už natrepali blbostí ![]() nezkrývám se za permu, jen je to věc, kterou nemohu vynést. Takže tohle se bohužel nedozvíš ![]() Nějak jsem nepochopil, co kdo nemůže Brutalovi sebrat ![]() Mikulle, mám rád Míšu, ten je prostě nejlepší ![]() Skipere, pokud si dobře pamatuju, tak my jsme zabavili asi o 200 procent víc, než zde píšeš. ![]() Tak si nejsem jistý, kdo tu je špatně informován ![]() |
|
|
aure |
Přidané 01.05.2015 22:32
|
|
ale ja chcem vediet iba jak som niekoho priamo praskol toto ma zaujima nic viac nic menej tych 5 mien ktorych som priamo priamo vyniesol lebo ja o tom nic nvm preco to nemozes vyniest tie mena koho som praskol ked to neviem ani ja ? ![]() |
|
|
Skiper |
Přidané 01.05.2015 22:51
|
|
Wlk ja už to tu nebudem rozoberať lebo by sa to obrátilo proti mne ![]() ![]() |
|
|
wlcacek |
Přidané 01.05.2015 22:54
|
|
Citace Skiper napsal: Ano o svet51 ![]() |
|
|
Skiper |
Přidané 01.05.2015 23:00
|
|
Tak, ale musíš uznať, že to prebiehalo dlho a v podstate aj šikovne ![]() |
|
|
wlcacek |
Přidané 01.05.2015 23:05
|
|
později jsme věděli jak, ale dlouho trvalo, než jsme si opatřili neprolomitelný důkazy. Ale relativně dlouho jsme věděli odkud vítr vane![]() ![]() |
|
|
Skiper |
Přidané 01.05.2015 23:08
|
|
Teraz vymyslieť fest lepšiu taktiku a ísť znova nech sa tam nenudite ![]() ![]() ![]() |
|
|
Brabus |
Přidané 01.05.2015 23:12
|
![]() ![]() Příspěvků: 22
Založený: 04.01.15
|
Celkom zaujímavé čítanie, len škoda že je to viac menej písané o tebe. rád by som si prečítal toho viac všeobecne čo tu bolo predomnou o nejakej takzvanej "historii" SP ako to tu prebiehalo ![]() |
|
|
wlcacek |
Přidané 01.05.2015 23:13
|
|
Citace Skiper napsal: Věř tomu, že hráči nezahálej ![]() ![]() Ale je pramálo co se vyrovná svetu ![]() ![]() |
|
|
Panzer |
Přidané 01.05.2015 23:22
|
![]() ![]() Příspěvků: 1926
Založený: 27.02.12
|
Jo jo pěkně napsaný to máš hlavně pravdivý a je správný někdy ujít harmonogramu, protože ten není dokonalej jako zdravej selskej rozum. Řeknu že nebýt tebe tak ne jen že tu nejsem, ale i kdybych tu mohl být tak bych tu pravděpodobně nebyl, protože ujít trestu něco za něco je pro oba líp vázaný, já neudělám to a ty neuděláš to. Jednu věc ti ale musim vytknout, ber lepší lidi do toho AT.
No není tady asi úplně vše, ale je toho dost. Malá ukázka pbanů ![]() |
|
Přejít na fórum:
Anketa
Který typ akcí máte nejradši?
Street Race
7 HlasůSkyrace
9 HlasůDeathmatche
3 HlasůParkoury
4 HlasůAkce smrti
2 HlasůDerby
0 HlasůTuning sraz